2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Braškių uogienė su rabarbarais

Mano močiutė virdavo tobulo skonio braškių uogienę... Žinoma, ir mano mamytė labai skanią verda iki šiol, tik močiutės visada būdavo skaniausia... Gal dėl to, kad ją virdavo ant krosnies, o gal dėl to, kad braškes rinkdavau ankstyvą rytą, kai dar rasa nebūdavo nudžiūvusi... Kiek smagių prisiminimu... 
Ką gi, dabar tenka braškes ir kitas uogas pirkti turguje, o uogienių receptūrą atrasti pačiai, remiantis močiutės ir mamos receptais bei pasitelkiant kitų  patarimus...

Naujas atradimas- braškių ir rabarbarų uogienė. Labai suintrigavo, koks skonis gausis sumaišius saldžias braškes su rūgščiais rabarbarais. Skonis nustebino, o ir išviriau ne vieną litrą žiemai žiemužėlei. Du mano mylimiausi gerbėjai ir skanautojai- dukrytė Dominyka ir brolienės sūnelis Lukutis, jau teigiamai įvertino šį puikų skonį. Pabandykite ir jūs!

1 kg nuplautų ir nuvalytų, prinokusių braškių
1 kg rabarbarų
750 g uogienių cukraus

Paruoštas braškes suberkite į puodą. Rabarbarus nuvalykite ir supjaustę kubeliais suberkite į puodą su braškėmis, apipilkite cukrumi ir pusdieniui palikite pastovėti, kad atsirastų sulcių. Kai atsiras sulčių užkaiskite puodą ir kai ims virti, virkite 5-7 minutes. Išpilstykite į paruoštus stiklainėlius ir uogienė jau paruošta žiemai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą