Mano močiutė virdavo tobulo skonio braškių uogienę... Žinoma, ir mano mamytė labai skanią verda iki šiol, tik močiutės visada būdavo skaniausia... Gal dėl to, kad ją virdavo ant krosnies, o gal dėl to, kad braškes rinkdavau ankstyvą rytą, kai dar rasa nebūdavo nudžiūvusi... Kiek smagių prisiminimu...
Ką gi, dabar tenka braškes ir kitas uogas pirkti turguje, o uogienių receptūrą atrasti pačiai, remiantis močiutės ir mamos receptais bei pasitelkiant kitų patarimus...

Naujas atradimas- braškių ir rabarbarų uogienė. Labai suintrigavo, koks skonis gausis sumaišius saldžias braškes su rūgščiais rabarbarais. Skonis nustebino, o ir išviriau ne vieną litrą žiemai žiemužėlei. Du mano mylimiausi gerbėjai ir skanautojai- dukrytė Dominyka ir brolienės sūnelis Lukutis, jau teigiamai įvertino šį puikų skonį. Pabandykite ir jūs!
1 kg nuplautų ir nuvalytų, prinokusių braškių
1 kg rabarbarų
750 g uogienių cukraus
Paruoštas braškes suberkite į puodą. Rabarbarus nuvalykite ir supjaustę kubeliais suberkite į puodą su braškėmis, apipilkite cukrumi ir pusdieniui palikite pastovėti, kad atsirastų sulcių. Kai atsiras sulčių užkaiskite puodą ir kai ims virti, virkite 5-7 minutes. Išpilstykite į paruoštus stiklainėlius ir uogienė jau paruošta žiemai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą