Tešlai
1 pakelis sausų mielių (7 g Dr.Oetker,o seniau gi naudojo šlapias)
100 g cukraus
1 a. š. druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 v. š. aliejaus
~ 600 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Gali tekti įberti daugiau, nes priklauso nuo miltų.
1 pakelis sausų mielių (7 g Dr.Oetker,o seniau gi naudojo šlapias)
100 g cukraus
1 a. š. druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 v. š. aliejaus
~ 600 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų. Gali tekti įberti daugiau, nes priklauso nuo miltų.
Įdarui
Čia prisipažinsiu- negaminu jo, nors galėčiau, nes nėra taip sudėtinga... Bet kadangi paroje nėra tiek laiko ir tenka susispausti, naudoju jau paruoštą ir labai skanų aguojų su apelsino žievele įdarą- Bakkaland (900 g skardinėse apvaliose dėžutėse)
Į pašildytą, bet neužvirintą pieną suberiame cukrų ir mieles- palaikome išbrinkimui apie dešimt minučių. Per tą laiką maišant ir cukriukas spėja ištirpti. Į dideli indą suberiame miltus, druskytę, į vidurį supilame pieno mišinį, įmušame kiaušinius, sudedam supjaustytą gabalėliais sviestą ir aliejų. Minkome apie 5 – 10 minučių, kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame drėgnu rankšluoščiu ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Drėgnas rankšluostis reigalingas tam, kad iškilusios tešlos viršus nesudžiūtų ir netaptų kietas.
Čia prisipažinsiu- negaminu jo, nors galėčiau, nes nėra taip sudėtinga... Bet kadangi paroje nėra tiek laiko ir tenka susispausti, naudoju jau paruoštą ir labai skanų aguojų su apelsino žievele įdarą- Bakkaland (900 g skardinėse apvaliose dėžutėse)
Į pašildytą, bet neužvirintą pieną suberiame cukrų ir mieles- palaikome išbrinkimui apie dešimt minučių. Per tą laiką maišant ir cukriukas spėja ištirpti. Į dideli indą suberiame miltus, druskytę, į vidurį supilame pieno mišinį, įmušame kiaušinius, sudedam supjaustytą gabalėliais sviestą ir aliejų. Minkome apie 5 – 10 minučių, kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame drėgnu rankšluoščiu ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Drėgnas rankšluostis reigalingas tam, kad iškilusios tešlos viršus nesudžiūtų ir netaptų kietas.
Pakilusią tešlą padaliname į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojamas nelabai storas apskritimas ir jį supjaustome į 8 dalis. Ant kiekvienos dalies dedame po šaukštelį aguonų įdaro ir susukame kaip ragelį. Pradedant sukti rekomenduoju užspausti šonus, nes kitaip gali išbėgti įdaras.
Kepti iki 170-180 C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 10-15 minučių. Iškeptas bandeles pabarstyti cukraus pudra ir SKANAUS!
Kepti iki 170-180 C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 10-15 minučių. Iškeptas bandeles pabarstyti cukraus pudra ir SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą