Kokia tobula vasara, kai gali atostogauti ir mėgautis visomis jos teikiamomis gėrybėmis... Žydinčios gėlės, dūzgiančios bitės, čiulbantys paukšteliai, skaisčiai šviečianti saulė ir protarpiais purškiantis lietus. O kur dar lysvėse pūpsančios didžiulės raudonos braškės, kabatys krūmuose linksmieji raudonieji, juodieji, baltieji serbentai, svyrančios vyšnios, trešnės, žaviosios avietės... miške iš po lapų mojančios rausvaskruostės žemuogės, bei storapilvės mėlynės... Kiek gerybių! Visas tas uogeles norisi surinkti į saujas ir uostyti, įkvėpti nepakartojamo aromato ir uždaryti jį į stiklainėlį žiemai, kad niūriais, gūdžiais ir žvarbiais vakarais galėčiau mėgautis tobulu aromatu- vasaros aromatu. O kaip gi jį uždaryti? O gi išvirti nuostabių uogienių, kurių skonis sušildys, o aromatas nuneš į spidinčią vasarą...
Netrukus įkelsiu keleta nuostabių, mano mėgstamų patiekalų receptų, kurių pagrindinė ašis- uogos! Didelės, mažos, raudonos, juodos, rausvos ir mėlynos, geltonos ir violetinės, žalios ir geltonos, skanios, saldžios ir beprotiškai aromatingos!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą