Šie sausainėliai- vieni iš mėgstamiausių Kalėdiniu laikotarpiu. Labai nesudėtingas recepčiukas.
Ingredientai:
150 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
100 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
30 g. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
Dekoravimui:
400 g juodojo konditerinio šokolado
300 g. šiaudeliais kapotų migdolų arba mažiau reikės, jei naudosite skiltelėmis pjaustytus- drožles.
Miltus susijokite į dubenį, suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, įpjaustykite mažais plonais gabalėliais sviestą, įmuškite kiaušinį ir ilgai minkykite. Miltų gali tekti dėti daugiau, nes priklauso nuo jų rūšies. Kai išminkysite į vientisą masę, padarykite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie valandą palaikykite šaldytuve. Kai išimsite, iškočiokite tešlą ant pamiltuoto paviršiaus ir norima formele išspauskite sausainius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite sausainius. Kepkite apie 5-8 minutes. Kadangi tešla sviestinė, tai ilgai kepti ir nereikia. Kol kepa išlydikite konditerinį šokoladą karšto vandens dubenėlyje ir sumaišykite su kapotais migdolais ar drožlėmis. Ištraukite sausainius iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Migdolų ir šokolado mišinį išdėliokite ant sausainiukų ir leiskite išdžiūti. SKANAUS!!!
Mieli mano draugai, čia rasite mano, o taip pat ir jūsų mėgstamų, mano pagamintų patiekalų recepčiukų:) saldumynai- gardumynai, kepsniai, kepsneliai, vėrinukai, sriubos, užtepėles, pagardai, žolelių mšiniai, troškiniai ir apkepai, gardieji makaronų patiekalai, saldžiosios ir gardžiosios uogienės, užkandukai ir maži stebuklai... Kai kurie receptai paveldėti iš močiutės, mamos, tetos ar draugų, bet adaptuoti ar patobulinti pagal mano skonio receptorius.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą