2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Kalediniai sausainiai su Marcipaniniu pertepimu

250g. miltų
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
70g. cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
125g. šalto sviesto
150g. paruoštos marcipanų masės
Miltus ir kepimo miltelius suberkite  kauburėliu. Padarykite įdubą ir įmiškite kiaušinį. Suberkite cukrų ir druską. Kauburėlio kraštuose išdėliokite smulkiai supjaustytą sviestą ir suminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę, įdėkite į šaldytuvą valandai.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį plonai iškočiokite, išspauskite sausainius. Su kita tešlos dalimi padarykite lygiai tą patį, tik sausainių viduryje padarykite po skylutę.
Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriaus skardoje ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
Atvėsinkite ir sausianius pertepkite marcipaniniu įdaru. Suteptus sausainėlius pabarstykite cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą