Florentinus pamėgau gaminti prieš keletą metų. Šie, nepaprastai skanūs, maži stebuklėliai su vyšniom, sezamais, migdolais,razinom, lazdynų riešutais, saulėgražom ir moliūgų sėklomis visada sukelia nepaaiškinamą priklausomybę. Tik iškepei- tik neliko... Ech ir vėl viską traukt iš spintelių... Bet ir vėl bus neapsakomai traškiai skanu:)
Ingredientai:
Labai mėgstu "turtingus"florentinus, taigi dedu labai daug visokių uogelių, sėklelių ir riešutų..
x 500 g. mišinys- lazdyno riešutai, migdolai- kapoti arba drožlės, saulėgrąžos, moliūgų sėklos, džiovintos vyšnios arba spanguolės, razinos, sezamų sėklos;
x 60 g. sviesto;
x 130 g. cukraus;
x 1 šaukštas medaus;
x 25 g. miltų;
x 150 g. riebios grietinėlės ( virš 30 % riebumo ).
Jei norite kepti mažiau, tai proporciškai padalinkite ir kepkite skanėstus.
Eiga:
Išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir patirpinkite. Tada sudėkite miltus, išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Į masę po truputį pilkite grietinėlę ir išmaišykite. Dabar liko tik supilti uogų-vaisių mišinį ir apmaišyti.
Kad nereikėtų vargti su sviestiniu popieriumi, siūlau paruoštą masę sudėti į keksiukų formeles. Tada būna labai lengva išimti... Kepkite 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Kai iškeps, atvėsinkite ir tada galite skanauti:)
Beje, man labai patinka juos dovanoti- tai puiki maža ir gardi Kalėdinė dovanėlė. Sudedi į mažą permatomą maišelį, perriši kaspinėliu ir štai tau nuostabi dovanėlė:)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą