2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Traškieji FLORENTINAI

Florentinus pamėgau gaminti prieš keletą metų. Šie, nepaprastai skanūs, maži stebuklėliai su vyšniom, sezamais, migdolais,razinom, lazdynų riešutais, saulėgražom ir moliūgų sėklomis visada sukelia nepaaiškinamą priklausomybę. Tik iškepei- tik neliko... Ech ir vėl viską traukt iš spintelių... Bet ir vėl bus neapsakomai traškiai skanu:)

Ingredientai:

Labai mėgstu "turtingus"florentinus, taigi dedu labai daug visokių uogelių, sėklelių ir riešutų..

x  500 g. mišinys- lazdyno riešutai, migdolai- kapoti arba drožlės, saulėgrąžos, moliūgų sėklos, džiovintos vyšnios arba spanguolės, razinos, sezamų sėklos;
x 60 g. sviesto;
x 130 g. cukraus;
x 1 šaukštas medaus;
x 25 g. miltų;
x 150 g. riebios grietinėlės ( virš 30 % riebumo ).

Jei norite kepti mažiau, tai proporciškai padalinkite ir kepkite skanėstus.

Eiga:

Išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir patirpinkite. Tada sudėkite miltus, išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Į masę po truputį pilkite  grietinėlę ir išmaišykite. Dabar liko tik supilti uogų-vaisių mišinį ir apmaišyti.
Kad nereikėtų vargti su sviestiniu popieriumi, siūlau paruoštą masę sudėti į keksiukų formeles. Tada būna labai lengva išimti... Kepkite 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Kai iškeps, atvėsinkite ir tada galite skanauti:)

Beje, man labai patinka juos dovanoti- tai puiki maža ir gardi Kalėdinė dovanėlė. Sudedi į mažą permatomą maišelį, perriši kaspinėliu ir štai tau nuostabi dovanėlė:)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą