Marcipanai man taip pat neatsiejami nuo Šv. Kalėdų. Kažkodėl tik artėjant gruodžio mėnesiui nusiperku marcipanu ir vėl galvoju, kur jo įmaišyti- ar į pyraga, ar į sausainėlius ar į bandeles... Taip kartu su krentančiom snaigėm, marcipanai ir sugula į tešlą...
Ingredientai:
1 puodelis (200g.) miltų
3 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
100g. sviesto
1 kiaušinis
1 kiaušinio baltymas
šaukštelis vanlinio cukraus
200g. kapotų migdolų
3 šaukštai marcipanų su kaupu (paruošta marcipanų masė)
kiaušinio trinys patepimui sausainių
Miltus išsijokite ir suberkite ant stalviršio arba į didelį indą (kaip kam patogiau). Viduryje padarykite įdubimą ir suberti cukrų, druską, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir įleiskite baltymą, sudėkite marcipanų masę. Į miltus supjaustykite sviestą gabalėliais iš šaldytuvo ir suminkykite tešlą. Suminkytą tešlą suviniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai.
Ant miltuoto stalviršio iškočiokite tešlą, formele išspauskite sausainius ir išdėliokite ant kepimo popieriaus skardoje.
Kiaušinio trynį suplakite su šaukštu vandens. Šiuo plakiniu aptepkite sausainius ir apibarstykite kapotais migdolais.
Kepkite 12-15min. iki 160 C temperatūros įkaitusioje orkaitėje.
Mieli mano draugai, čia rasite mano, o taip pat ir jūsų mėgstamų, mano pagamintų patiekalų recepčiukų:) saldumynai- gardumynai, kepsniai, kepsneliai, vėrinukai, sriubos, užtepėles, pagardai, žolelių mšiniai, troškiniai ir apkepai, gardieji makaronų patiekalai, saldžiosios ir gardžiosios uogienės, užkandukai ir maži stebuklai... Kai kurie receptai paveldėti iš močiutės, mamos, tetos ar draugų, bet adaptuoti ar patobulinti pagal mano skonio receptorius.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą